- -
Avcı Böreği
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=48253)
| Berna |
06-13-2008 04:45 PM |
Avcı Böreği
http://www.portakalagaci.com/photos/...i_boregi_1.jpghttp://www.portakalagaci.com/photos/...i_boregi_2.jpg
Malzemeler:- 4 yufka
- 4 yumurta akı
- 250-300gr kıyma
- 3 kuru soğan, (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- yarım su bardağı ceviz içi, (dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı maydanoz, (doğranmış)
- 1 yumurta
- galeta unu
Hazırlanması:- Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
- 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
- Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
- 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.(kızartınca çok lezzetli oluyor ama; daha az kalori daha az yağ derseniz fırında pişirmeniz daha uygun olacaktır..)
Afiyet olsun...
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.