ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Avcı Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=48253)

Berna 06-13-2008 04:45 PM

Avcı Böreği
 
http://www.portakalagaci.com/photos/...i_boregi_1.jpghttp://www.portakalagaci.com/photos/...i_boregi_2.jpg
Malzemeler:
  • 4 yufka
  • 4 yumurta akı
  • 250-300gr kıyma
  • 3 kuru soğan, (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • yarım su bardağı ceviz içi, (dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı maydanoz, (doğranmış)
  • 1 yumurta
  • galeta unu
Hazırlanması:
  1. Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
  2. Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
  3. 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
  4. Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
  5. 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.(kızartınca çok lezzetli oluyor ama; daha az kalori daha az yağ derseniz fırında pişirmeniz daha uygun olacaktır..)
Afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.