| Berna |
06-11-2008 10:47 PM |
Kestaneli Pilav
http://www.portakalagaci.com/photos/...neli_pilav.jpg
malzemeler:- 1 kase pişmiş kestane
- 1 kase pişmiş kuşbaşı et
- 2 kase pirinç
- 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- kimyon
- karabiber
- tuz
- 3 kase kaynamış su
jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli
hazırlanması:- pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
- havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
- suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
- kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
- pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun...
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.