ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Endonezya'Da Kuş Gribi - Güncelleme 4 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=476689)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 01:25 AM

Endonezya'Da Kuş Gribi - Güncelleme 4
 

Endonezya Sağlık Bakanlığı insanda görülen 2 Avian İnfluenza – H5N1 vakasının teyit edildiğini bildirmiştir.


Jakarta Eyaleti’nde yer alan Batı Jakarta’da yaşayan 35 yaşında bir erkekte hastalık belirtileri 16 Ağustos 2010 tarihinde görülmüş, vaka 20 Ağustos 2010 tarihinde hastaneye kaldırılmış ve vaka 27 Ağustos 2010 tarihinde ölmüştür. Söz konusu vakaya hastalığın nereden bulaştığını öğrenmek için yapılan ilk incelemeler sonucunda vakanın evinin etrafında, vakanın kendisinde hastalık belirtileri görülmesinden bir hafta önce, tavuklarda ani ölümlerin görüldüğü belirlenmiştir.


İkinci vaka Batı Java Eyaleti’nde yer alan Kota Depok’ta yaşayan 40 yaşında bir kadın olup söz konusu kadında hastalık belirtileri 9 Eylül 2010 tarihinde görülmüş, vaka 12 Eylül 2010 tarihinde hastaneye kaldırılmış ve vaka 17 Eylül 2010 tarihinde ölmüştür. İkinci vakaya hastalığın nereden bulaştığını tespit etmek için yapılan ilk incelemeler sonucunda vakanın canlı kuş pazarında hayvanlarla temas ettiği belirlenmiştir.


Her iki vaka için yapılan laboratuar testleri sonucunda vakaların H5N1 Avian İnfluenza Virüsü ile enfekte oldukları tespit edilmiştir.


Endonezya’da bugüne kadar teyit edilen toplam 170 vakadan 141’i ölümle sonuçlanmıştır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.