ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Egzersizin Ne Kadarı İyi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=474856)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 04:17 AM

Egzersizin Ne Kadarı İyi
 

Egzersizden daha iyi yararlanabilmek için bizim önerimiz haftada en az 3-4 kez, 35-40 dakika süren bir program uygulamanızdır. Haftada iki kez ağırlık ve germe gibi kas güçlendirici egzersizlerin de programa ilave edilmesi daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Eğer bu kadar yoğun bir seviyeyi tutturamıyorsanız haftada 4-5 kez, günde ortalama 30 dakika orta düzeyde bir etkinlik yapmanız bile sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir.


Herhangi bir egzersiz programına karar verirken, mutlaka hoşlanarak yapabileceğiniz aktiviteleri seçmeye öncelik vermelisiniz. Eğer o zamana kadar hareketsiz bir yaşam tarzı sürdürdüyseniz, özellikle yaşınız 40'ın da üzerindeyse, kilo fazlalığı, şişmanlık ya da başka bir tıbbi sorununuz varsa egzersize başlamadan önce doktorunuzla görüşmelisiniz.


Fiziksel aktiviteleri; hafif, orta ve yoğun aktiviteler olarak gruplandırabiliriz. Yoğun aktivitelerden yüzmeyi, bisiklete binmeyi, tempolu yürüyüşü, koşuyu; orta düzeyde etkinliklerden asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmayı, işe gidip gelirken belli bir süre yürümeyi, bahçede motorsuz bir çim biçme makinesiyle çim biçmeyi, evde ve bahçede çocuklarınızla hareketli oyunlar oynamanızı daha çok öneriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.