![]() |
Soru:"Hirsutism"
ben 20 yaşında bekar bi bayanım.hirsutismus şikayetiyle uzman bir doktora başvurdum.yapılan tetkikler sonucunda sağ overimin 30-15-22 boyutunda normal;sol overimin 28-17-23 boyutunda multikistik olduğu anlaşıldı.uterus ve endometrium ise normal ve homojen.ayrıca hormon tahlillerim sonucunda da LH ve estradiol seviyelerimin normal olmadığı anlaşıldı.3 ay süreli diane35 tedavisi önerildi sizce bu tedavi yeterli mi.bu multikistik yapının bana ne gibi zararları olabilir.yapılması gerekenler nelerdir bilgi verirseniz çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler... Yard.Doç.Dr. Gürsel ACARTURK 29.08.00:08:15 Verdiğiniz bilgilerle sizde polikistik over sendromu düşüldüğü anlaşılıyor. Verilen tedavi bizce de uygundur. Ancak yanıtın izlenmesi ve sonrasında gerekirse başka tedavinin de eklenmesi gerekebilir. Bu nedenle takibe devamınız önerilir. Bu sendrom metabolik sendrom denilen bir durumun parçası olabilir. Bu nedenle; şişmanlık, yüksek tansiyon, kan yağları yüksekliği, şeker hastalığı vb. durumlar açısından da değerlendirilmeniz uygun olacağından İç Hastalıkları uzmanınca da görülmeniz önerilir. Saygılarımla Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |