![]() |
Şarbon İnsana Nasil Bulaşir
Şarbonun insandan insana bulaşması çok küçük bür ihtimaldir hastalıklı hayvandan insana geçişi ise şöyle olur : Hayvanda oluşan şarbon yarasına temas ile Şarbonlu hayvanın etinin yenmesi ile Şarbon sporlarının bulunduğu havayı soluyarak Şarbon mikrobu 120 ºC’lik ısıya kadar yaşıyabilir, hastalık insana 120 ºC’nin üstünde pişirilen etlerden geçmez. Şarbon sporları genellikle 1 ile 10 mikron büyüklüğünde olduğu için uzun süre havada asılı kalabilir ve solunum yoluyla havadan insana geçer.Dünyayı sarsan şarbon *****ünde kullanılan mikrop ise laboratuvarda özel olarak üretilip toz haline getirilen türdendir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.