ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Türkiye'de 7 Kişiden 1'İ Diyet Yapıyor (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=472310)

Prof. Dr. Sinsi 08-16-2012 10:53 PM

Türkiye'de 7 Kişiden 1'İ Diyet Yapıyor
 


Türkiye'de 7 kişiden 1'i diyet yapıyor
Ankara - Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Türklerin diyet yapmayı sevmediği bildirildi. Uluslararası araştırma kuruluşu GFK'nın 20 ülkede 20 bin 795 kişi
ile yaptığı ''Diyet, Yerel Mutfaklar ve Yemek Pişirme Alışkanlıkları''başlıklı araştırmasına göre, Avrupa ve Amerika'da geçen iki sene içinde her 5 kişiden 1'i diyet yaparken, Türkiye'de bu oranın 7 kişide1 kişiye düştüğü görüldü.

Araştırmaya göre, Amerikalı ve Avrupalılardan, kilo vermek amacıyla diyete başlamış olanların yarısı, istedikleri kiloya ulaşamadıklarını ya da başladıktan birkaç gün sonra diyetten vazgeçtiklerini belirtti.

Diyet yapanlar arasında Avrupalıların (Türkler dahil) yüzde 33'ü, Amerikalıların ise sadece yüzde 16'sı diyeti başarıyla tamamlayabildi.Diyet yapanların oranının Doğu Avrupa ülkelerinde ise 10'da 1'e düştüğü görüldü.

Araştırma sonuçlarına göre, kadınlar erkeklere göre kilolarına daha fazla dikkat etme eğiliminde. Diyete başlayan Batı Avrupalı kadınların oranı erkeklerin oranının iki katı. Amerika'da 3 kadından 1'i diyet yaparken, bu oran erkelerde 5'de 1'e düşüyor.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.