ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Çocuklarda Kafatası Travma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=470310)

Prof. Dr. Sinsi 08-16-2012 11:28 PM

Çocuklarda Kafatası Travma
 


Cocukta kafatası travmaları - Travma

Çok küçük çocuklarda kafatası travma*ları daha çok düşmeler (örneğin, masadan) dolayısıyla meydana gelir. Daha büyük ço*cuklarda da sebepler az değildir sert oyun*lar, düşme, vb.).

Endişe verici belirtiler:

— Darbenin yeğinliği
— Geçici de olsa, bayılma (koma hali)
— Uyuklama ile birlikte inatçı başağrıları
— İhtilâç hali ve hareket bozuklukları
— Şaşılık ve bakışlarda değişme

Tedavi Yapılması gereken


Önce çocuğu sakinleştiriri Bu çok önemlidir, çünkü çok kez sadece büyük bir korku geçirmiştir. Buna anormal bir yüz sarılığı da eklenebilir.
• Yara açılmadığını kontrol edin; yara var*sa, basit bir kompres pansumanı yapın
• Ne yapacağınızı öğrenmek için dokto*ru arayın: En ufak bir kırık belirtisi varsa, radyolojik tetkik için çocuğu derhal hastaneye götürün (her kafatası kırığı, önem*li sayılmaz).

Çocuklar genellikle "gözetim" için birkaç gün hastanede tutulur. Bu süreyi çocuk için çok sıkıcı bir durum haline ge*tirmekten kaçının Dikkat: Çocuklarınızı havaya fırlatıp tut*mayı amaçlayan oyunlardan kaçının. Çünkü bu sarsıntı, çocukların gözlerinin iç kesiminde, dipte berelenmelere yol açar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.