![]() |
Keçiboynuzu Nasıl Ve Nerelerde Yetişir Faydaları Nelerdir?
Keçi boynuzu bir maki türü olup 10 metre civarındadır, sert koyu yeşil yapraklara sahiptir ve uzun ömürlüdür. Açık yeşil tonlarında ve kırmızı çiçek açar. Olgunlaştıkça koyulaşan ve siyaha yakın renk alan meyveleri önceleri yeşildir. Tazeyken ortası yumuşak ve tatlıdır. . Her keçiboynuzunun içinde yaklaşık 15 adet sert kabuklu ve yassı tohumlar bulunur. En çok Akdeniz kıyılarında, Kıbrıs, Libya ve ABD'nin Kaliforniya bölgesinde yetişen bu muzur ağaç, ne mutlu ki Türkiye'de Antalya'nın Manavgat, Gazipaşa ilçeleri, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Silifke ilçeleri ve Muğla'nın Marmaris ve biricik Datça’sında küçük veya büyük gruplar halinde yetişiyor. Yetişkin ağaç yaklaşık 1000 kg meyve verirken, ilk 15 yıl meyve vermiyor. Keçiboynuzunun faydaları Sütle karşılaştırıldığında 3 kat kalsiyum içeren keçiboynuzu kolestrol içermez. Vücuda yiyeceklerle birlikte giren radyasyonu dışarı atar. Astım hastalığı ve nefes darlığını tedavi edici özelliği vardır. Beklenmeyen hızda sonuç alınabilir. İçindeki etken madde hemen hemen hiçbir besinde bulunmamaktadır. Ciddi afrodizyak etkisi mevcuttur. Keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra balgam söktürücü etkisi ortaya çıkar. Akciğer kanserini önleyen mucizevi bir meyvedir. Fosfor ve kalsiyum bakımından zengin olduğundan, osteoporoz rahatsızlığı olanlara, kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.