ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   5300 Yaşındaki &Quot;Buz Adamın&Quot; Sırrı Açığa Çıktı! Gelişmeler Bekleniyor! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=465853)

Prof. Dr. Sinsi 08-17-2012 02:45 AM

5300 Yaşındaki &Quot;Buz Adamın&Quot; Sırrı Açığa Çıktı! Gelişmeler Bekleniyor!
 


kaynak ve esrarengiz buz adamın resmi için: http://www.turkiyepost.com/NewsDetai...sID=1182218289


Buz adamının ölümü aydınlandı
Bir Ok “Ötzi'yi” yere devirmiş!

1991 yılında bulunan ”Buz Adam Ötzi”nin nasıl öldüğü yeni keşfedilen bir yöntem ile ortaya çıktı.


Avusturya Alpleri’ndeki bir buzulda 1991 yılında bulunan 5300 yaşındaki Buz Adam Ötzi’nin neden öldüğü anlaşıldı.

İsviçre ve İtalyan bilim adamları yeni keşfdilmiş bir tıp scannerı ile Ötzi’nin ölümünü aydınlattılar. Buna göre Ötzi sırtına saplanan bir ok yüzünden dona kalmış.

Archaeological Science Dergisi’nde yayınlanan makaleye göre bu ok yüzünden şoka giren Ötzi kalp krizi geçirmiş. Bu gün bile böyle bir yara ile hastaneye gidip tedavi aldıktan sonra yaşama şansınız %40.

Florida Eyalet Üniversitesi’nden Prof. Dean Falk, Ötzi’nin incelenmesinde kullanılan yeni yöntemin bilim adına da çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Çünkü cesetten parça almadan inceleme yapabiliyorsunuz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.