![]() |
Partition Magic 7.0 İle Disk Bölümleme
Forumda bu konu hakkında bir şeyler görünce yazayım dedim. "Bu yazımda sizlere dos ortamında F-disk çekmenin zorluğunu yaşayan, daha doğrusu tüm bilgilerini kaybeden birisi olarak sesleniyorum. Partition Magic programını keşke önceden tanımış olsaydım diyeceksiniz. Neden mi? F-disk grafik ortamında çekiliyor. Formatlama ile uğraşmıyorsunuz. En önemlisi de "C" sürücünüze F-disk çekiyorsanız buradaki bilgileri kaybetmeden ikinci bir partition a sahip oluyorsunuz. Yani "D" sürücünüz oluyor. ŞOV BAŞLIYOR! İlk önce porgramı çalıştırıyorsunuz :-) Ben HDD yi daha önceden bölümlemiştim.O yüzden "C" ve "D" olarak görünmekte. Buradan Create New Partition seçeneğini tıklayınız İleri (next) tuşu ile devam ediyoruz. "no" seçeneği ile devam edelim. aynen işaretli kalıyor. "local" seçili durumda gelen pencereye de devam diyoruz. Gerekli açıklamaları okuduktan sonra devam ediniz. boş alanlarınızı gördükten sonra devam edebilirsiniz. "label" kısmına oluşturacağınız bölümün adını yazın seçili alan ise maximum olarak gösterilen alandan büyük olamaz. Ona göre yazın. Zaten kendisi en büyük alanı yazacaktır. Bilgilerinizi gördükten sonra "finish" tuşu ile işlemi sonlandırabilirsiniz. Hadi hayırlı uğurlu olsun. Nur topu gibi bir partition "bölüm" sahibi oldunuz. Finish dedikten sonra bilgisayar kapanacak ve tekrar başlarken bölümlemeyi yapacaktır. Açılıştan sonra gelecek ilk pencereye next, diğerine de finish demelisiniz. Hard diskinizi bölümleme 3dakika sürüyor ve hiç bir bilgi kayıp olmuyor. Ne hoş değil mi? F-disk işleminden sonra sisteminizin bir de Ghost ile imajını aldınız mı artık sırtınız yere gelmez.İşletim sisteminizi ve diğer donanımları istediğiniz zaman 3dk içerisinde geri yükleyebilirsiniz. Ghost ile imaj almak istiyorum diyorsanız ipuçlarına geri dönünüz.. " ALıntıdır. |