ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Radyo, Sinema ve Tiyatro (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=280)
-   -   Cehennem Çiçeği Filmi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=456934)

Prof. Dr. Sinsi 08-15-2012 12:46 AM

Cehennem Çiçeği Filmi
 

[/b] Polisiye


Süre:


Yönetmen: Brian De Palma

Senaryo: Josh Friedman, James Ellroy

Görüntü Yönetmeni: Vilmos Zsigmond

Müzik: James Horner

Oyuncular: Josh Hartnett, Aaron Eckhart, Scarlett Johansson, Hilary Swank, Mia Kirshner, Mike Starr, Fioa Shaw

Yapım: 2006, ABD

Dağıtımcı: Özen Film

Filmin Orijinal Sitesi
Filmin Fragmanı

















Vizyona Giriş Tarihi: 9 Şubat 2007


James Ellroyun kitabından

15 Ocak 1947`de, Los Angeles`da boş bir arsada, işkence edilerek öldürülmüş genç ve güzel bir kadının cesedi bulunur. Kurban, gazete manşetlerine Siyah Dalya olarak geçmiştir ve ölümü Kaliforniya tarihinin en büyük insan avını başlatır.
Bucky Bleichert ve Lee Blanchard kendilerini Siyah Dalya soruşturmasının tam ortasında bulurlar: İki polis, iki sert erkek, iki arkadaş ve aynı kadına aşık iki rakip. Ancak Siyah Dalya ikisinin de takıntısı haline gelecektir. Hayatıyla ilgili her şeyi bilmek, katilini yakalamak ve ona ölümünde bile sahip olmak isteyecekler, araştırmaları onları savaş sonrası Hollywood`unun karanlık yüzüne, ölü kadının hayatının ve ölümünün derinliklerine götürecektir.
Los Angeles 1947. Polis bonolarına olan desteği arttırmak için Los Angeles polis departmanı, "Mr. Fire" ve "Mr. Ice" takma isimlerine sahip iki polis, genç idealist BUCKY BLEICHER ve sinik LEE BLANCHARD arasında bir boks maçı düzenler. Dövüşten sonra, Fire ve Ice partner olurlar. Kendilerini bir devriye sırasında, korkunç bir cinayet sahnesinin ortasında bulurlar.


Gelecek vaat eden yıldız ELIZABETH SHORT, suratına bir palyaço maskesi kazınmış, iç organları dışarı çıkartılmış ve ikiye kesilmiş olarak terkedilmiş bir alanda bulunur.

Lee, büyük bir davayı çözmek ve bunun getireceği şöhret umutlarıyla heyecanlanır. Soruşturmaya atanması için başvuruda bulunur. Bucky cinayet yüzünden kendini çok rahatsız hisseder ve öldürülen kadına karşı güçlü bir empati geliştirmeye başlar. Lee, yanlış giden bir tutuklama sırasında Buckynin hayatını kurtarır. Bucky kendini Leeye karşı borçlu hisseder ve ortaklıkları, bir tek engel dışında dostluğa dönüşmeye başlar: Leenin, karanlık bir geçmişe sahip hazır cevap kız arkadaşı KAY. Buckynin Kaye karşı olan duyguları gittikçe platonikleşirken, kız da onun cesaretini kırıcı hiç bir davranış göstermez.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.