ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Marmara Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=624)
-   -   Macarlar Köyü Merkez Balıkesir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=454642)

Prof. Dr. Sinsi 08-14-2012 04:48 PM

Macarlar Köyü Merkez Balıkesir
 
Merkez Macarlar Köyü - Macarlar Köyü Hakkında - Macarlar Köyü Tanıtımı - Macarlar Köyü Resimleri - Naldöken Köyü





Macarlar Köyü, Balıkesir ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Macarlar köyününün eski adı Naldöken olup daha sonra Kırcalık Kurtuluş savaşında bir Macar askerinin bakımı köye verildiğin den dolayı Macarlar olarak değişmiştir. Köy Balıkesir'in batısında Savaştepe ve Soma yolu üzerinde olup Balıkesir İzmir karayolu üzerinde bulunan Pamukçu ve Cinge beldeleri üzerinden de köye ulaşım sağlanabilmektedir. Balıkesir ile yaklaşık olarak 15 km mesafededir.

inançları gereği köyde cemevi bulunmaktadır. yılda bir kez yol sürülür. Köydeki tüm olumsuzluk ve yoksulluğa rağmen okur yazar oranı yüksektir.

Coğrafya ve İklim

Köyün iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus :2000 - 1132

Köyün nüfusu, diğer köy nüfuslarına oranla çok büyüktür. Türkiye sıralamasında 3. Balıkesirde 1. sıradadır.Bu bilgi TRT kayıtlarındada mevcutdur.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa]] dayalıdır. Köyün toprakları verimsiz olduğundan köy halkı fakirdir. köyde iş imkânı bulunmamamaktadır.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu var ve faaldir. Köyün içme suyu şebekesi yarısı faal değildir. kanalizasyon şebekesi yarısında vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ama faal değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


Muhtarlık Bilgiler : Bilgi yok



Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net


Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.