![]() |
Kapaklıoluk Köyü Mustafakemalpaşa Bursa
Kapaklıoluk Köyü Mustafakemalpaşa Bilgileri - Kapaklıoluk Köyü Hakkında - Kapaklıoluk Köyü Tanıtımı - Kapaklıoluk Köyü Resimleri
İlçe: MUSTAFAKEMALPAŞA - İl: BURSA Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/210 1997/206 İle Uzaklığı: 93 km İlçeye Uzaklığı: 8 km Rakım: m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Bursa [[Resim:mustafakemalpaşaya 8 km uzklıktadır Bilgiler Nüfus 180(2000) Nüfus Yoğunluğu yaşlılar/km² Koordinatlar Posta Kodu 16500 Alan Kodu 0224 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Bursa İlçe Mustafakemalpaşa Web Sitesi Kapaklıoluk, Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı bir köydür. Kapaklıçeşme olarak da bilinir. Tarihi Köyde kapaklı çeşme si vardır eski adı da Kapaklıçeşme'ydi.Sonra degistirilerek Kapaklıoluk olmustur.Kapaklı çeşme Osmanlı'dan kalma bir yapıttır. Koy muhacir koyu olarak bilinir. 93 Harbi denilen Rus-Osmanli savasi sirasinda Bulgaristan'dan goc eden bir kac turk aile tarafindan kurulmustur köy ÖRNEK KÖYDÜR MUHTAR HASAN KAYNAK KAHVECİ AHMET YALÇINKAYA BAYTAR MEHMET TORUN KORUCU NİHAT ESEN Kültür Köyün kulturu zamanla disari yapilan goclerden dolayi kaybolmustur. Yaslilarin anlattigi harman sonu o genclik senlikleri zamanla unutulup gitmistir. Yemek kulturu klasik turk yemekleri olarak tarif edilebilir. Koyun dogu tarafindaki Kizillar alcagi denilen mevkideki yabani kizilciklar nedeniyle kizilcik hosafi bir zamanlar koylulerin kolasiydi denilir. Dil olarak da muhacir (kendilerine macir derler) aksani vardir. Coğrafya Bursa iline 93 km, Mustafakemalpaşa ilçesine 8 km uzaklıktadır. Rakimi yuksektir. Koyde akarsu yoktur. İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir. Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |