![]() |
Kutludüğün Köyü Merkez Balıkesir
Kutludüğün Köyü Merkez Bilgileri - Kutludüğün Köyü Hakkında - Kutludüğün Köyü Tanıtımı -Kutludüğün Köyü Resimleri
İlçe: MERKEZ - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/205 1997/189 İle Uzaklığı: 31 km İlçeye Uzaklığı: 0 km Rakım: m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Balıkesir Bilgiler Alan 360 Dönüm km² Nüfus 200 (Tahmini) (2000) Nüfus Yoğunluğu /km² Rakım x metre Koordinatlar Posta Kodu 10000 Alan Kodu 0.266. Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Merkez Web Sitesi Kutludüğün Köyü, Balıkesir ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. köy halkının karakeçili yörüklerden olduğu biliniyor. köyün kuruluşu ise osmanlı imparatolunu zamanına kadar uzandığı biliyor. Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında yeterince bilgi yoktur.Kutludüğün halkı Yörük'tür.Kutludüğün halkı, halk sözcüğüne gubeş demektedir. Coğrafya ve İklim Köyün iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |