ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Marmara Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=624)
-   -   Karatepe Köyü Hakkında Bilgi Merkez Kocaeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=453840)

Prof. Dr. Sinsi 08-14-2012 05:37 PM

Karatepe Köyü Hakkında Bilgi Merkez Kocaeli
 
karatepe köyü bilgileri - karatepe köyü resimleri - karatepe köyü tanıtım


Karatepe, Kocaeli ilinin İzmit ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Osmanlı arsivlerınden yararlanılarak yapılan arastırmada macarların bu köyde yasadıklarını acıkca ortaya koymustur köyde bulunan tarıhı cesmeler macarlar donemınden kalmaktadır 300 yıl burda osmanlı hımayesı altında yasamıslardır macarlardan sonra rumlar buraya yerlesmıstır yaklasık olarak rumlarda 100yıl karatepede yasamıslardır mubadele ıle bırlıkte selanık gumucıne ıskeceden gelen türkler buraya yerlesmıstir.
Coğrafya

Kocaeli merkeze uzaklığı araçla 25 dakikadır.Çevresindeki diğer köylere göre en gelişmiş köydür.
İklim

Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 1031
2000 554
1997 620
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Altyapı bilgileri

Karatepede her türlü alt yapı vardır.Teknik alt yapı dahil.Son teknoloji ürünü okulu vardır.Kaliteli öğretmenleriyle kocaelide oks de 2. okuldur.Devlet bütçesinden talepte bulunmadan kendi döner sermayesiyle idare edilen okulun müdürlüğünü Abdurrahman alkan yapmaktadır.
kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi


köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.