![]() |
Ağayeri Köyü Babaeski Kırklareli
Babaeski Ağayeri Köyü Bilgileri -Ağayeri Köyü Hakkında - Ağayeri Köyü Tanıtımı - Ağayeri Köyü Resimleri
Ağayeri, Kırklareli Babaeski ilçesine bağlı bir köyüdür. İlçe: BABAESKİ İl:KIRKLARELİ İle Uzaklığı:62 km İlçeye Uzaklığı:25 km Rakım:50 m Nüfus: 2000:600 1997:0 Tarihi 1888 Yılında Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen insanların buraya yerleşmesiyle kurulmuştur. Köyün yerleşim alanı olmadan önceki ismi çok sayıda ağılın birarada bulunduğu bir yer olmasından dolayı Ağılyeri olup yerleşime açıldıktan sonra adıAğayeri olarak değişmiştir.. Kültür Trakya yöresi gelenek, görenekleri görülür. Coğrafya Kırklareli iline 62 km, Babaeski ilçesine 20 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği olması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köy Muhtarı: :OSMAN DİNÇER Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (288) 513 66 54 Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu binası vardır ancak kullanılmamaktadır. Eğitim-öğretim 4 km mesafede olan Kuleli Köyü'ne taşımalı olarak yapılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve adsl internet vardır. Köyün iç yollarına ve merkezine parke taşı döşenmiştir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |