ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Marmara Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=624)
-   -   Taşlısekban Köyü Süleoğlu Edirne (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=452582)

Prof. Dr. Sinsi 08-14-2012 05:09 PM

Taşlısekban Köyü Süleoğlu Edirne
 
Süleoğlu Taşlısekban Köyü - Taşlısekban Köyü Hakkında - Taşlısekban Köyü Tanıtımı - Taşlısekban Köyü Resimleri




Köy Muhtarı: MEHMET ŞENAY

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 0 (284) 316 21 70

Cep Telefonu: 0 (532) 795 64 31

Taşlısekban, Edirne ilinin Süloğlu ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Osmanlı döneminde sekban-ı cedid askerleri köyün bulunduğu bölgede konaklama yapmışlardır. Daha sonra bu askerlerden bazıları buraya yerleşmişlerdir. Arazisi de taşlık olmasından dolayı adı "Taşlısekban" olarak kalmıştır.

Tarım

Modern üretim araçları kullanılarak "Tarım" yapılmaktadır.

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Coğrafya

Edirne iline 33 km, Süloğlu ilçesine 5 km uzaklıktadır. Süloğlu-Lalapaşa İlçelerini birbirine bağlayan, 22-01 karayolu üzerinde bulunmaktadır.

İklim

Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000 - 490
1997 - 439

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Dönüşümlü olarak, Ayçiçeği ve Buğday üretimi yapılmaktadır. Hayvan yemi olarak kullanılmak üzere, arpa ve mısır da üretilmektedir. Ticari amaçlı, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanısıra, kendi iç ihtiyacı kadar da, kümes hayvancılığı yapılır.

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır, ancak kullanılmamaktadır. Taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşım, Süloğlu-Lalapaşa ilçelerini birbirine bağlayan, asfalt karayolu ile sağlanmaktadır. Köyde, elektrik ve sabit telefon vardır.

Ulaşım

Taşlısekban Köyü ile Edirne merkez arasındaki ulaşım, haftanın altı günü ve minibüsle olmak üzere, günde bir defa gidiş-geliş yapılarak sağlanmaktadır. Minibüs, sabah dokuz gibi Edirne'ye gelir, ondört otuz gibi de Edirne'den çıkış yapar. Lalapaşa İle, Süloğlu İlçeleri arasında da bağlantıyı sağlayan, kurulmuş herhangi bir ulaşım sistemi şimdilik yoktur. İki ilçe arasında, ulaşım sorunu yaşanmaktadır.


Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net


Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.