![]() |
Yukarıbalı Köyü Hakkında Bilgi Mustafakemalpaşa Bursa
Yukarıbalı Köyü Mustafakemalpaşa Bursa Hakkında - Yukarıbalı Köyü Mustafakemalpaşa Bursa Tanıtımı - Yukarıbalı Köyü Mustafakemalpaşa Bursa Bilgileri - Yukarıbalı Köyü Mustafakemalpaşa Bursa Resimleri
İlçe: MUSTAFAKEMALPAŞA - İl: BURSA Tarihi Köyün tarihi ile ilgili kesin bir bilgi yoktur.Bazı arkadaşlar Balkanlardan geldiğini yazmış ama öyle değildir. Çünkü balkanlardan gelen Yurttaşlarımız Muhacir olarak adlandırılmaktadır, bize ise Manav (yerli türk) denmektedir.eğer Balkanlardan buraya gelindi ise illaki şivemizde ve yaşam kültürümüzde balkanlardan gelen Yuttaşlarımızla benzerliklerimiz olurdu.. Köyümüz muhtemelen 1770 1800 lü yıllarda kurulmuştur. Kültür Dernek kuruluşu ve çalışmaları: 2007 yılında Kadir YAVUZ,Kamil BÜK,Ahmet KURT,Aziz YAVUZ,Muttalip TÜLÜ,Mehmet TEMEL,Mustafa KURT dan oluşan geçici yönetim kurulu başkanlığında Yukarıbalı köyü Kültür ve Dayanışma Derneği kurulmuştur. 30.12.2007 tarihinde 1. olağan genel kurul toplantısı yapılarak Mustafa AYVA başkanlığa seçilmiştir. Köyümüze ait mezarlığın çevresine beton örme duvar yapılmış olup mezarlığı yanına yapılmakta olan umumi tuvalet ve depo inşaatı devam etmektedir. Geleneksel olarak yapılmakta olan hayır cemiyetimiz ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Coğrafya Bursa iline 139 km, Mustafakemalpaşa'ya 54 km mesafedeki köy ilçenin güneydoğusunda Orhaneli sınırındadır. Ormanlık alanda kuruludur. iklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Rakım yüksek olduğundan Kışları kar yağışlıdır.yazları sıcak ve kurak baharda yağmurludur Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/205 1997/260 İle Uzaklığı:139 km İlçeye Uzaklığı:54 km Rakım:m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Var Kaynak : Vikipedi , Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |