ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İç Anadolu Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=628)
-   -   Sutaşı Köyü Hakkında Bilgi Kangal Sivas (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=445320)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 06:37 PM

Sutaşı Köyü Hakkında Bilgi Kangal Sivas
 
Kangal Sutaşı Köyü - Sutaşı Köyü Hakkında - Sutaşı Köyü Tanıtımı - Sutaşı Köyü Resimleri




İlçe: KANGAL

İl: SİVAS

Köy Muhtarı: ETEM KAPLAN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 0 (346) 475 12 32

Demografik Bilgiler:

Nüfusu: 2000 - 208

İle Uzaklığı: 135 km

İlçeye Uzaklığı: 53 km

Rakım: 1690 m


Tarihi

Köyümüzün adı; mezgirt'iken kadastro için gelen memurların araziye durmadan içme suyu taşıttırmalarından dolayı köyün adı : sutaşı kalmıştır. zamanla bu isim resmiyet kazanmıştır. Asıl mezgirt adını güneydoguda mezgirt ten göç eden kabilenin yerleşmesiyle almıştır. köye daha sonraları MİHRALİ BEY le birlikte kafkasyadan göçeden ASKER AĞA Osmanlı nın istediği yere yerlesmesınde fayda gördüğünü bildirmesiyle bu köye yerleşmitir. ASKER AĞA ve MİHRALİ BEY Yemen harbine gitmiş ve orada şehit olmuşlardır.köyümüz daha sonraları asker ağanın oğlu MEHMET AĞA ile özdeşmiştir.

Kültür

yemekleri; genellikle hamurişi olup, bunlar hıngel, mantı bir de mis gibi tandır ekmeğidir. dünyaca ünlü kangal köpeğinin yetiştiği köydür.


Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net


Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.