![]() |
Adana Usulü Bulgur Köftesi
Adana Usulü Bulgur Köftesi Yarım kilogram bulgur 1-2 avuç un 6 diş ezilmiş sarımsak 4 çorba kaşığı tereyağ veya sıvı yağ 3-4 çorba kaşığı tatlı kırmızı biber salçası Maydanoz Tuz Karabiber Tuzlu su Yapılşı: Bulgurun üstünü biraz örtecek kadar kaynaru suyu dökün ve kapaklı tencerede yarım saat kadar dinlendirin. Şişince un katıp yoğurun. Islak elle bulgurlu harçtan koparılan parçaları avuç arasında yuvarlayıp tepsiye dizin. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Hazırlanan köfteleri kaynayan suya atıp pişirin ve sonra suyu da süzün. Köfteler pişerken bir tepside veya yayvan bir kapta tatlı kırmızı biber salçasını sarımsak tuz ve karabiberi bir araya getirin. Çok az su ile ateşte birkaç dakika kaynatın. Haşlanan köfteler iyice süzüldükten sonra bu karışıma aktarıp karıştırın. Tereyağını eritin hafif pembeleşince köfteleri üstüne dökün. Maydanoz serpip servise geçin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.