![]() |
Akçaabat Köftesi (Trabzon )
Malzemeler:
1 kg. kıyma, 100 gr. Peksimet sarımsak 1 çay kaşığı karabiber, tuz Yapılışı: Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir. Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır. Not:Et olarak dana eti kullanılır. Etin kol, göğüs ve gerdanı tercih edilir, içine Trabzon ekmeği, az miktar sarmısak ve yağ olarak çember yağı katılır. En önemli özelliği etinin de Trabzon’dan gelmesidir. Özellikle sarımsağın tadını verdiği Akçaabat köftesi, yanında ızgara biber ve piyazla servis ediliyor. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.