ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Ekmek Dolması (Kastamonu) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=441480)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 07:48 PM

Etli Ekmek Dolması (Kastamonu)
 
Malzemeler:


1 demet maydanoz veya dereotu

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 kahve fincanı zeytinyağı

2 diş sarımsak

6 taze soğan

2 kahve fincanı sıcak su

500 gr kuşbaşı kuzu eti

1 bayat çavdar ekmeği

Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

1 çorba kaşığı biber salçası


Yapılışı:


Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın.


* Kuşbaşı eti tencereye alın. 1 çorba kaşığı yağ ilave ederek suyunu salıp,çekinceye kadar pişirin. 1 fincan kaynar su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Et pişmezse gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin. Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin.


*Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Taze soğanları ekleyip hafif sarartın. Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın.


*İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun. Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın.Benmeri usulü ile(Büyük bir tencerenin içine ısıya dayanıklı bir kâseyi içine yerleştirin. Ekmeği kâsenin içine oturtun. Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar tencerenin içine su ekleyin.) Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun.



ALINTI


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.