ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ermeni Yemekleri - Topik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=441475)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 07:49 PM

Ermeni Yemekleri - Topik
 
MALZEMELER

1 su bardagi nohut

3 orta boy sogan

2 yemek kasigi dolmalik fistik

2 yemek kasigi kus üzümü

yarim çay kasigi yenibahar

yarim çay kasigi kimyon

1 çay kasigi tarçin

yarim su bardagi tahin

YAPILIŞI

Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu suda birakin, süzün, üzerini üç parmak geçecek kadar soguk su ile bir tatli kasigi tuz ekleyin, yumusayincaya kadar haslayin, süzün. Nohutlar soguduktan sonra parmaklarinizla ayiklanmaya baslamis olan zar gibi kabuklarini soyun, havan veya mutfak robotu ile biraz su ekleyerek püre haline getirin. Soganlari ayiklayin, ince ince çentin, bir saat süre ile haslayin, süzün. Kus üzümünü içinde sicak su olan bir kaseye koyun, 15 dakika sonra çöplerini ayiklayin, süzün. Haslanmis sogana fistik, üzüm, yenibahar, kimyon, tarçin, tahin ve zeytinyagini ekleyin, karistirin. Alüminyum mutfak folyosunun ortasina nohut püresinin hepsini koyun, dikdörtgen bir sekil vererek yayin. Pürenin yarisinin üzerine hazirladiginiz içi yayin, nohut püresinin diger yarisini folyonun yardimi ile kaldirip içli kismin üzerine kapatin, biçakla kenarlarini düzeltin. Birkaç saat buzdolabinda tutup servis yapin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.