ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Sorpa Corbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=441189)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 07:50 PM

Sorpa Corbası
 
500 gr kuşbaşı (kuzu eti veya tavuk eti) tercih sizin

1,5 yemek kaşığı un

Yarım demet taze soğanın yeşili

1 ufak kase yoğurt

Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

1 yemek kaşığı margarin




Bir tencerenin içine margarini koyun.. Etleri ilave edip biraz kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.yeşil soganları ince ince dograyıp icine atıyozpişirmeye devam ediyoz soganların rengi degişiyo pişince zatan Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin.

Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın corbayı terbiyeleyin bu kadar kolay ve lezzetli bir corba afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.