ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bir Tutam Hikaye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=456)
-   -   Onun Artık Yeni Bir Yüzü Var (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=440770)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:08 AM

Onun Artık Yeni Bir Yüzü Var
 

Onun artık yeni bir yüzü var

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Tren istasyonunun elektrikli raylarına düştü. Burnu, üst dudağı, yanakları ve ağzının üst kısmını yitirdi. Şimdi yeni bir yüze sahip... Nisan ayında gerçekleştirilen 17 saatlik bir ameliyattan sonra yeni bir yüze kavuşan 59 yaşındaki James Maki, yüzünün büyük bir kısmını Boston'daki bir tren istasyonunda elektrik raylarına düştükten sonra kaybetmişti.

ABD'li adam, 2005'te meydana gelen kazada burnu, üst dudağı, yanakları ve ağzının üst kısmını yitirmişti.

Kazanın ardından görüntüsü yüzünden evden çıkmaya çekinen Maki, Doktor Bohdan Pomahac'ın televizyonda yüz nakli ameliyatları hakkında hazırladığı bir programı izledikten sonra ameliyat için başvuruda bulundu.

Pomahac ve ekibi, ameliyatı önceki ay gerçekleştirdi. Yüz, bir kalp naklinin ardından yaşamını yitiren Joseph Helfgot tarafından bağışlandı. Her iki adamda birbirlerine yakın yaşlardadı ve benzer ten rengine sahipti.

Maki, ilk kez Boston'daki Brigham and Women's Hastanesi'nde yeni yüzünü basına gösterdi.

Maki, kendisiyle özel bir röportaj yapan Boston Globe gazetesine ameliyattan ancak 4 gün sonra kendisine aynaya bakma izni verildiğini söyledi ve "Yeni James'in nasıl göründüğünü çok merak ediyordum" diye de ekledi.
MAKİ'NİN AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASINDAKİ HALİ...












Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.