![]() |
Şapkacı Ve Maymun
Sapka satarak geçinen bir adamin yolu bir gün bir ormana düsmüs... Bir süre >yürüdükten sicaktan ve yorgunluktan bunalmis, bir agacin altina oturmus, >sapkalarla dolu sepetini de yere koymus ve uykuya dalmis... Birkaç saat >sonra adam tuhaf sesler duyarak uyanmis? Bir de bakmis ki yanindaki >sepet bombos, sapkalar gitmis..!! Bir de kafasini kaldirip agaca bakmis ki, >agacin dallarinda bir sürü maymun, her birinin kafasinda adamin >sapkalari.... Adam düsünmeye baslamis : "Ben simdi napicam, sapkalari bu >maymunlardan nasil alicam.?" Düsünceli bir sekilde kafasini kasirken bi >bakmis maymunlar da adamin taklidini yapiyolar, kafalarini kasiyolar.. >Adam ellerini havaya kaldirmis, maymunlar da aynisini yapmislar. Derken >adam napicagini bulmus. Kendi basindaki sapkasini çikartip yere atmis, tabi >maymunlar da kafalarindaki sapkalari hemen yere atmislar. Adam böylece >bütün sapkalari toplayip sepetine koymus... >Aradan 50 yil geçmis. Artik adamin bir torunu varmis, o da dedesi >gibi sapka saticisi olmus. Günlerden bir gün onun da yolu ayni ormana >düsmüs. Hava yine çok sicakmis ve genç adam bir agacin altina oturmus, >sapkalarla dolu sepetini yanina koymus ve uykuya dalmis. Bir saat sonra >uyanmis bir de bakmis sepetin içinde sapkalar yok?!?!.. Derken tuhaf sesler >duymus bir de kafasini kaldirmis ki agacin üstünde bi sürü maymun, hepsinin >kafasinda birer sapka. Adam düsünmüs: "Dedem yillar önce bana bir hikaye >anlatmisti, napicagimi çok iyi biliyorum. "Adam kafasini kasimaya >baslamis,maymunlar da aynisini yapmislar. Adam ellerini havaya kaldirmis, >maymunlar da ellerini kaldirmis. Ve adam gülümseyerek kendi basindaki >sapkayi çikarmis yere firlatmis. O anda maymunlardan biri agaçtan inmis , >adamin yere attigi sapkayi kapmis, adama da bi tokat atmis ve : "Sadece >senin mi deden var lan !..??" |