![]() |
Allah Mutlaka Yardım Eder
Başımdan geçen gerçek bir olayı sizinle paylaşayım dedim Ben öğrenciyim , hazırlık sınıfında yurtta kalıyordum. Yurtta bilirsizin fiş verirler , indirim fişi Tam hatırlamıyorum ama o zaman galiba 1 milyon gibi bişeydi Yemekhane yemek yerken işe yarıyodu Örneğin 3 milyonluk yemeği fişle beraber 2 milyona alıyoduk. Ramazan ayı, sahura kalktık, biraz geç kalktığımızdan dolayı ben aceleyle biraz bozuk para ve fişimi aldım yanıma,cüzdanımı almadım . Fişle beraber yeter diye düşündüm Yemekhaneye geldik,herhalde acıkmanın verdiği etkiyle bayağı bir yemek aldım, en az 4 milyonluk yemek seçtim. Sıraya girdim kasiyere doğru ilerliyoruz,sonradan farkettim fazla yemek seçmişim Şimdi kasiyerde mahçup olacağım, çünkü cüzdanım yanımda değil , cebimde sadece 1.750 bozuk para ve fiş var yani toplam 2.750 Benden önceki kişi fişi uzatınca kasiyerin sözleri beni iyice şok etti "Bu gün fişler geçersiz" Aman Allahım , şimdi yandım, herkese mahçup olacağım Neyse kasiyer yemeklerime şöyle bir baktı , ben dedim şimdi diycek 4 milyon Kasiyer söylediyi fiyat bende şok etkisi yarattı "1.750 efendim" İşte o kadar mahçup oldum ki , ama mahçubiyetim arkadaşlarıma karşı değil,Allaha karşı O ' nun yaptığı yardımlar karşısında benim işlediğim günahlarım aklıma geldikçe yerin dibine giriyorum Demek ki ibadet edene Allah mutlaka yardım ediyor |