![]() |
Hadi 40 Hadis Yazalım..
eveeet 40 hadisin 1. sini ben yazayım.
"İlmin afeti unutkanlıktır." |
Cevap : Hadi 40 Hadis Yazalım..
İlminden istifade edilen bir alim,bin abidden daha hayırlıdır.
Hadis-i şerif |
Nerede olursan ol Allah'a karsi gelmekten sakin; yaptigin kötülügün arkasindan bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. Insanlara karsi güzel ahlakin geregine göre davran. |
مَا مِن مُسْلِمٍ يَغْرِسُ غَرْساً أَوْيَزرَعُ زَرْعاً فَيَأكُلُ مِنْهُ طَيْرٌ أَوْإِنْسَانٌ أَوْ بَهِيمَةٌ إِلّاكَانَ لَهُ بِهِ صَدَقَة Meali: Resulüllah Sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur: -“Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o Müslüman için birer sadakadır.” |
Doğruluktan ayrılmayınız zira,o cennet kapılarındanbir kapıdır.Yalandan da sakınınız çünkü , o cehennem kapılarından bir kapıdır..
Hadis-i şerif Ne mutlu o kimseye ki,kendi kusurlarını görmesi başkalarının kusurlarını görmesine engel olmuştur.. Hadis-i şerif meali |
Rahman (olan Allahü Teala),merhametlilere rahmeti ile muamele eder.
|
çok güzel
|
Hiç bir mümin yoktur ki ,onun için iki kapı olmasın: Amelinin yükseldiği kapı ve rızkının indiği kapı .Mü'min öldüğü zaman bu iki kapı onun üzerine ağlar....
|
Gercek musluman, muslumanlarin elinden ve dilinden geven icinde oldugu kimsedir. Gercek muhacir ise Allah'in yasaklarini terkeden kimsedir.
|
Hastayı ziyaret eden,Allah ın (c.c)rahrmetine dalar;yanında oturduğu zaman Allah(c.c)ın rahmeti onu kaplar....
|
Ey Allah'ın kulları , tedavi olunuz.Zira Cenab-ı Hakk hiçbir hastalık indirmemiştir ki,onun devasını da indirmiş olmasın .Ancak bir hastalık müstesna:İHtiYArLIKK
|
Kim benim sünnetimi diriltirse(ihya eder ve yaşaminda tatbik ederse) beni sevmiş olur. Beni seven de benimle beraber Cennettedir.
|
Her çocuk müslüman olarak doğar.
Kadınlarınızı nasıl dövüyor ,sonra da akşam olunca beraber yatıyorsunuz.. |
İlk önce bu konuyu açtığınız için tesekkür ediyorum
İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz; bir de Allah yolunda nöbet tutarak geçiren göz. |
asıl ben konumla ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim..
|