![]() |
Yeşil Elbise...
Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu. -Gel seni camiiye götüreyim, dedim.Bugün cuma biliyorsun. -Sen de benim camiiye gitmediğimi biliyorsun, dedi -Biliyorum ama, sebebini gerçekten merak ediyorum. -Nebileyim olmuyor işte, dedi. Hem pantolonumun ütüsüde bozulup,dizleri çıkar diye endişe ediyorum. Gayri ihtiyari gülmeye başladım. -Heralde şaka yapıyorsun dedim.Bunun için camii terk edilir mi? -Ciddi söylüyorum dedi. Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin. Gerçekten de öyleydi. Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı. -Peki dedim hayatında hiç camiiye gittin mi? -Çocukken dedemle bi kaç kere gitmiştim, dedi. Hem o yaşlarda dizlerim aşınacak fiye endişe etmiyordum.Fakat artık camiiye gidebileceğimi zannetmiyorum. Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti. Daha sonra el sıkışıp ayrıldık. Onunla konuşmammızdan 2 ay sonra kendisinin camiide olduğunu söylediler. Hemen gittim. Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı. Yavaşca yanına yaklaştım kızık bir sesle: -Hani dedim. Camiiye gelmeyecektin? Hiç sesini çıkaramadı. Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu... |