ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Lens Solüsyonlarına Dikkat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=433710)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:42 AM

Lens Solüsyonlarına Dikkat
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Amerikan Advanced Medical Optics firması "MoisturePlus" isimli lens solüsyonunu steril olmadığı gerekçesiyle piyasadan toplatıyor. Firma, Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan ürünün 3 bin adedinin piyasadan çekildiğini açıkladı. Asya'ya da ihraç edilen ürünlerin içinde ciddi göz enfeksiyonlarına neden olabilecek bakteriler tespit edildi. Problemin Çin'deki üretim tesislerinden kaynaklandığını belirten yetkililer, fabrikaların gerekli tedbirlerin alınabilmesi için geçici olarak kapatıldığını duyurdu. Fabrikalar, dezenfekte işlemlerinin yapılabilmesi için bakıma alındı. Bu arada hatalı üretilen 180 bin ürünün ABD'de satıldığı, geri kalanların ise Asya ülkelerine ihraç edildiği belirtildi. ABD'nin saygın kontakt lens ve lens solüsyonları üreten "Bausch and Lomb" firması da bundan 6 ay önce sağlık gerekçesiyle piyasadan ürünlerini çekmişti. "Renu" isimli solüsyonun içinde bulunan bir maddenin gözde körlüğe neden olabilecek bir mantar türüne yol açtığı tespit edilmişti.

UZMAN GÖRÜŞÜ

'Kornea nakline bile yol açar'
Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik: Steril olmayan lens solüsyonları, korneada enfeksiyona neden olur. Bu enfeksiyon gözün içine kadar nüfus edebilir. Bu durumda saydam olan kornea opaklaşır. Opaklaştığında gözün arkasına ışık geçemez ve bu göz nakline bile yol açabilir.

'Bir kereyle bile zarar verebilir'
Op. Dr. Ersin Kutluçınar: Lens solüsyonları ilaç sınıfında kabul edilmiyor. Kalitesiz olan bu solüsyonlar sadece bir kez bile kullanılsa, gözde görme sorunlarına yol açar.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.