![]() |
Salmonella....
Çiğ. az pişmiş ya da pastörize olmayan gıda ürünleri bazı çevrelerde kabul görebilir. Ancak bu seçim sizi farkında olmadan gıdadan kaynaklanan birçok hastalığa yatkın duruma getirebilir. Gıdadan kaynaklanan hastalıkların en yaygın görülenlerinden biri Salmonella'dır. Son birkaç yılda yeni enfeksiyonların sıklığının azalmış olmasına karşın. özellikle belirli antibiyotiklere karşı direnç gelişen suşların neden olduğu ve birbirinden ayrı olarak ortaya çıkan yeni salgınlar bildirilmiştir. JAMA'da Washington ve California'da bu tür üç salgın bildirilmiştir. Salmonella çoğunlukla az pişmiş ya da çiğ yumurta. tavuk. et ve pastörize olmayan yiyecekler yoluyla bulaşır. Korunmak için en iyi yol. bu tür gıda ürünlerini az pişmiş ya da çiğ yememek. mutfak tezgahını. yiyeceği hazırladığınız kapları ve ellerinizi iyice yıkamaktır. (Bu sayfadaki güvenlik önlemlerine bakınız). SAlMONEllA NEDİR? Salmonella. insanlarda ishalli hastalığa neden olan bir bakteri grubudur. Genellikle. hayvan dışkısı bulaşmış yiyecekler yoluyla yayılır. Salmonella'nın birçok farklı tipi vardır. S. typhimurium ve S. enteridis ABD'de en sık rastlanan tipleridir. POTANSİYEl SAlMONEllA KAYNAKlARI:
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.