![]() |
Beşamel Soslu Patlıcan
Sebze Yemekleri Beşamel Soslu Patlıcan
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 4 kişilik 639 Kalori MALZEMELER 5 adet patlıcan 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış) 1/2 fincan kaşar rendesi Tuz, kekik Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme un 2 su bardağı süt Tuz HAZIRLANIŞI Yumuşamış tereyağının içine soğan ve sarımsağı rendeleyin. Tuz ve kekik ilave edin, karıştırın. Patlıcanları fırında közleyin, kabuklarını soyun. Tereyağlı karışımı patlıcanların her yerine yedirin. Bu arada; beşamel sosu hazırlayın... Bir tencerede tereyağını eritin, un ilave edin ve rengi hafif dönene kadar kavurun. Bir yandan çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuz ekleyin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Beşamel sosu, patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri rendesini döküp, 170 derecelik fırına verin. Yemeğinizi; patlıcanların üzerleri kızarıncaya kadar fırında tutun. Afiyet Olsun |
Cevap : Beşamel Soslu Patlıcan
galiba acıktım ben çok lezzetli gözüküyor
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.