ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Memur Tatlısı, Memur Tatlısı Tarifi Ve Yapilisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430369)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:08 AM

Memur Tatlısı, Memur Tatlısı Tarifi Ve Yapilisi
 
MALZEMELER

2 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

2 paket kabartma tozu

aldığı kadar un


4 su bardağı su

4,5 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu






HAZIRLANIŞI

Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.Yaklaşık olarak 10-15 dk yeterli oluyor.Ateşten almadan önce limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.Diğer tarafta

Un ve kabartma tozu haricindeki bütün malzemeleri güzelce karıştırın.Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek elinize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yapın.Daha sonra hamuru elinizde kalem büyüklüğünde yuvarlayın ve iki ucunu içeriye doğru kıvırarak şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizin ve 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardığınız hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün.şerbeti çektikten sonra servis yapın.


AFİYET OLSUN!!!


Bu tatlı içindeki malzemelerin azlığından dolayı bu ismi almış.hem masrafsız hemde çok hafif



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.