![]() |
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Tarifi
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 3 ayva 2 elma 10 çorba k. şeker 2 su b.su 2 karanfil az miktarda gıda boyası üzeri için: pişmaniye HAZIRLANIŞI: Ayvaların uçları kesilir ve 2 ye ayrılır.çekirdek yatağı çıkarılır. tencereye 2 su b. su alınır. yarım çay kaşığı kadar gıda boyası eklenerek ayvalar tencereye alınır.ayvalar yarı kıvamda pişince fırın kabına alınır.elmalar rendelenerek ayvanın çekirdek yatağı kısmına konulur.karanfili eklenerek üzerine tozşeker dökülür. renkli sudan üzerine dökülerek, yağlı kağıt ve folyo ile kapatılarak fırına verilir.Pişince ayvalar servis tabağına alınır.üzerine pişmaniye konulur. en üste renkli su gezdirilerek servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.