![]() |
Ev Baklavası Tarifi
Ev Baklavası
1 kg. un 1 çay kaşığı tuz 3 adet yumurta 250 gr tereyağı 250 gr nişasta 250 gr antepfıstığı/ ceviz ŞERBETİ 1 kg. şeker 3 su bardağı su 1/2 limon suyu Öncelikle un, bir fiske tuz, yumurta ve suyla bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatarak yarım saat dinlendirelim. Hazırladığımız hamurdan otuz küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açıp, yağladığımız tepsiye yayalım. On beş tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpelim. Kalan on beş yufkayı da tek tek açıp, tepsiye yayalım. Sonra baklava şeklinde keselim. Tereyağını eritip, baklavanın üzerinde gezdirelim. Fırında ağır ağır üzeri kızarana kadar pişirelim. Bir tencereye şekerle suyu koyup, 15 dakika kısık ateşte kaynatalım. Limon suyu ile kestirdikten sonra, ateşten indirip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığımız baklavanın üzerine soğuk şerbeti döküp, en az dört saat dinlendirelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.