![]() |
Şambalı Tatlısı Resimli Tarifi
Şambalı Tatlısı Resimli Tarifi
.2 su bardagi iri boy irmik .1 su bardagi seker .1 su bardagi yogurt .1 paket kabartma tozu .1 paket vanilya Serbeti icin: .3 su bardagi seker .2 su bardagi su .1 tatli kasigi limon suyu Yapilisi: [*][*] Malzemelerin hepsi karistirilip borcam buyuklugunde yaglanmis bir kaliba dokulur. [*] Uzerine arzuya gore agartilmis badem dizilir veya iri kirilmis findik serpistirilir. [*] Iyice kizarana kadar 180C li firinda pisirilir. [*] Bu arada seker ve su kaynatilir. Kaynadiktan yaklasik 4-5 dakika sonra limon suyu eklenip bir tasim daha kaynadiktan sonra alti kisilip bekletilir. [*] Firindan cikinca kaynayan surubu dokulur. Surubu tamamen cekince (tercihen ertesi gun) istenilen sekilde kesilip servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.