ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Tarçınlı Armut Tatlısı - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapilisi - Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430179)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:39 AM

Tarçınlı Armut Tatlısı - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapilisi - Tarifi
 
Malzemeler :
  • 1 litre süt
  • 1s u b.toz şeker
  • 2 çorba k.mısır nişastası
  • 1 çorba k.pirinç unu
  • 1 p.vanilya
Üzeri için:
  • 6 adet armut
  • 1 su b.toz şeker
  • 4 adet karanfil
  • Yarım limon
  • Toz tarçın
Hazırlanışı :



Kreması için tencereye 1 litre sütü alın. Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba k.mısır nişastası,1 çorba k.pirinç unu ve 1 paket vanilya ilave edin. Sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Çok yoğun olmayan bir krema elde edeceksiniz.
Kremayı servis kabının altına yaydıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin.
Armutları soyduktan sonra 2’ye bölerek çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra tencereye iç kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Armutların üzerine yarım limon suyu sıkın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,az miktarda su ve 4 adet karanfil ilave edip armutları pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.