![]() |
Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Elma, tatlılarda en çok kullanılan besinlerden biridir. Peki, hiç kızartmasını denediniz mi? Malzemeler: 500 gr elma 120 gr ( 1 su bardağı) un 2 yumurta sarısı + 1 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı sıvı yağ ½ su bardağı süt 1 limon suyu 2 çorba kaşığı pudra şekeri 8 çorba kaşığı tereyağı Bir tutam tuz Yapılışı: 1-Unu ve tuzu bir kaseye koyun. Ortasını açarak yumurta ve sıvı yağı koyun. 2-Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve bulamaç elde edin. 3-Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin. 4-Elmaların kabuklarını soyu ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra halkalar halinde kesin. 5-Dilimleri bir tabağa dizerek üzerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün. 6-Tavada tereyağını eritin. 7-Bir çatalla elma dilimlerini bulamaca batırıp, tavaya koyun. 8-Elmalar hafif kahverengini alınca, bir tabağa dizin, üstüne kalan pudra şekerini serpip ılık servis yapın. Afiyet olsun. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.