![]() |
Büzgülü Pileli Tatlı Tarifi / Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı / Tatlı Tarifleri
Büzgülü Pileli Tatlı Tarifi / Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı / Tatlı Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri 1 yumurta 1 kilogram un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı eritilmiş margarin 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı karbonat 250 gram dövülmüş ceviz Üzeri İçin 250 gram tereyağı Şerbeti İçin 5 su bardağı şeker üç buçuk bardak su yarım limon suyu Hazırlanışı - Unu eleyip ortasını açın. Yumurta, zeytinyağı, margarin, karbonat, sirke ilave ettikten sonra, su ve süt karışımı ile yoğurun. - Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde, üzerini örtüp bir saat dinlendirin. - Limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açın. - Üzerine ceviz serpin oklavaya sarın ve hafifçe büzdürdükten sonra, oklavayı çekin. - Tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer hamurlara da aynı işlem yapın. Tepsinin içine bir spiral şeklinde yerleştirin. - Tereyağını tavada kızdırın ve üzerine gezdirin. 170 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin. - Tepsi ılık, şerbet sıcak olmalıdır. Tepsi soğumaya başladığında üzerine şerbet dökün ve üzerini örtün. En az 4 saat beklettikten sonra, istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın. Not : Şekerle, suyu 15 dakika kaynatın ve limon suyu ilave ederek ateşten alın. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.