![]() |
Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır
Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır
Malzemeleri 3 su bardağı irmik 3 su bardağı un 2 su bardağı şeker 2 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 portakal kabuğu rendesi 1 kahve fincanı sıvıyağ Şerbeti İçin 1 su bardağı sıkma portakal suyu üç buçuk su bardağı şeker iki buçuk su bardağı su Yapılışı: - İrmik, şeker, yoğurt, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılır. - Islatılmış bir fırın tepsisine yayılır (eşit kalınlıkta). 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir ve bu arada şurubu hazırlanır. - Şeker ile su 15 dakika kaynatılır, ateşten alındıktan sonra portakal suyu ilave edilir ve karıştırılır. - Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şurup dökülür, üzeri kapatılır ve en az 4 saat (veya bir gece) bekletilir. - 10 cm’lik dikdörtgen dilimler halinde kesilerek servis yapılır. (arzuya göre üzerine hindistancevizi veya yeşil fıstık konur). alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.