ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430109)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:51 AM

Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı
 
Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı

Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı

1 kg. bal kabağı
1,5 bardak şeker
1/2 bardak dövülmüş ceviz içi
Bir fiske tuz (isteğe bağlı)

Kabağı küçük parçalara bölün ve soyup 1 cm kalığında şeritler halinde kesin. Tencereye koyup şeker ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar şeffaflaşana kadar pişirin (özellikle tencerenin üstünde kalanlar) soğutup, bir spatula ile karıştırmadan servis tabağına alın ve üstlerine dövülmüş ceviz dökün.

Not: Kabak parçaları elden geldiğince karıştırılmamalı bu yüzden de derin olmayan bir tencerede pişirilmelidir.

alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.