![]() |
Portakallı Sos Üzerinde Çikolatalı Mus Tarifi - Yapılışı - Tarifi Nedir
Portakallı Sos Üzerinde Çikolatalı Mus Tarifi - Yapılışı - Tarifi Nedir
Malzemeler: 4 kişilik 100 g bitter çikolata, 50 g sütlü çikolata, 2 yumurta, 175 g krema, 5 portakal 1 yemek kaşığı limon suyu, 50 g şeker, 4 cl portakal suyu, çikolata rendesi. Tarifi: Her iki çikolata türünü bir kaba koyarak benmaride eritin ve hafif soğumaya bırakın. Yumurtaları benmaride köpürünceye kadar çırpın, eritilmiş çikolatayı ilave edin. Kremayı çırpın, soğutulmuş çikolatalı - yumurtalı köpüğe karıştırın, üstünü kapatın ve buz dolabında birkaç saat soğutun. Portakalın birini sıcak su ile yıkayarak kabuğunu soyun, birkaç parça kabuğu ayırın. Portakalları sıkın, su miktarı yaklaşık 300 g olmalı. Portakal suyunu, limon suyunu ve şekeri bir tencerenin içine koyun, suyunu çektirin, portakal suyu ilave edin. Sosu 4 tabağa bölüştürün. Mus'dan kaşıkla parçalar kesin. Rendelenmiş çikolata ve portakal kabuğu şeritleri ile dekore edin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.