![]() |
Etimek Tatlısı - Etimek Tatlısı Yapilisi - Etimek Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek 1.5 su bardağı şeker 2 su bardağı sıcak su Krema için : ½ paket margarin 6 çorba kaşığı un 1 su bardağı şeker 1 litre süt 1 paket vanilya Yapilisi Şurup : 1.5 su bardağı şekeri yarım bardak su ile kaynatıp hafif karamel rengine dönünce ateşten alıp 2 bardak sıcak su ekleyin. Tekrar ateşe alarak kaynatıp kıvamlı bir şurup yapın. Etimekleri cam bir kaba dizin. Hazırlanan karamel rengindeki şurubu kaşık kaşık üzerlerine dökün. Krema : ½ paket margarin ile 6 çorba kaşığı unu hafif ateşte karıştırarak sarartın. 1 su bardağı şeker ve 1 litre sıcak süt koyup karıştırarak pişirin. Biraz sulu olarak ateşten alın. Vanilya koyun. 5- 6 dakika mikserle çırpıp etimeklerin üzerine dökün. İyice soğuyunca buzdolabında 5- 6 saat saklayın ve dilimleyerek servise sunun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.