![]() |
Badem Tatlısı Tarifi Badem Tatlısı Yapılışı Badem Tatlısı Tairifi Nedir
. Ortasını havuz gibi açın.[*]Erimiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin. İyice yumuşak bir hamur yapın. [*]Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzla yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. [*]Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirin. [*]Şerbet için şeker ve suyu 5 dk kaynatın. Limon suyunu ilave edin. İyice soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirin. [*]Dilerseniz, hazır çikolata sosu ve bademle süsleyip servis yapın.[/list]
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.