![]() |
Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası - Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası - Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
. Un 1 Çay B. Süt Yarım Çay B. Sıvıyağ 1 Yumurta 2 Çorba K. Sirke 1 Fiske Tuz Açmak İçin: Nişasta Üzeri İçin: Antep Fıstığı 100 Gr. Tereyağı Yarım Çay B. Sıvıyağ Şerbeti İçin: 3 Su B. Toz Şeker 25 Su B Su 1 Dilim Limon Hazırlanışı Bir kabın içinde un süt yağ yumurta sirke ve tuz karıştırılır. iyice yoğrulur. hamur 8 beze halinde bölünür. Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır. Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır. Ardından ikiye bölünür. (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz.) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır. Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur. Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.