Prof. Dr. Sinsi |
08-13-2012 02:02 AM |
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi/Üzümlü Fırın Sütlaç Yapılışı / Tarifi Nedir
. Arzu edilirse miktar arttırılabilir. Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz. Yumurtaları süt ılık olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.[/list] Içindekiler- 1/2 kg süt
- 1/2 bardak şeker
- 1 kahve fincanı pirinç
- 3/4 bardak çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 çimdik tuz
- Tarçın ya da antep fıstığı
Hazırlanışı- Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın.
- Üzümleri ve pişmiş pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın. Karışımı ateşe dayanıklı kaselere bölüştürün.
- Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.
|