ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Panna Cotta - Panna Cotta Tatlı Tarifi - Panna Cotta Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430026)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:05 AM

Panna Cotta - Panna Cotta Tatlı Tarifi - Panna Cotta Nasıl Yapılır
 
Panna Cotta

.)
Malzemeler:
* 200 ml süt kreması (Marketlerin soğuk raflarında duran Pınar, Ülker, Sek gibi markaların adı altında satılan kremalardan. Bir küçük kutusu 200 ml geliyor.)
* 1/2 su bardağı (cup) süt (125 ml)
* 1/2 su bardağı (cup) toz şeker (112.5 gr)
* 2 tatlı kaşığı (tsp) toz jelatin (aktarlarda bulabilirsiniz)
* 2 yemek kaşığı (tbs) su
* 3/4 su bardağ (cup) süzme yoğurt (190 gr)
* 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (vanilya, damla sakızı gibi lezzetlendiricilerle de yapılabilir)
Hazırlanması:
* Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun. Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin.
* Ocağın üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
* Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın.
* Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
* Hazırladığınız panna cotta’nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin.
Sosun Hazırlanması :
* Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun.
* Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha pişirin.
* Bir kenarda soğuması için bekletin.
* Servis yaparken, bu sostan panna cotta’ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.