![]() |
Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi - Bademlı Hurma Tatlısı yapımı - Bademlı Hurma Tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler: 250 gram un 400 gram su 100 gram yağ limon 4 yumurta 750 gram şeker 50 gram antepfıstığı 3 su bardağı zeytinyağı 100 gram iç badem yapılışı: 1 -100 gram sade yağ. 400 gram su ve 250 gram un ile şokola krem hamurunu hazırlayınız. 2 -hamuru ateşten alınca içerisine 4 yumurta, 100 gram kabukları soyulmuş makinadan geçirilmiş veya incecik kıyılmış bademi ilave edip iyice yoğurunuz. 3- yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp muntazam yuvarlaklar yapınız. 4 -her yuvarlağı, kalbur, rende veya çatal üzerinde hafif yassıltıp sonra yuvarlıyarak hurma şekli veriniz. 5- hafif kızdınlış zeytinyağına kararı kadar atıp hafif pembe renkte kızartınız. 6- kızaranları soğuk şuruba atıp, şurubu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz. 7- üzerlerine kaymak veya yeşil fıstık serpip servis yapınız. not yağı soğutup 2 nci kızartmaya öyle başlayın aksi taktirde içleri hamur olur |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.