ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güllaç Tarifi - Güllaç Yapılışı - Güllaç Tarifi Nedir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429997)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:10 AM

Güllaç Tarifi - Güllaç Yapılışı - Güllaç Tarifi Nedir
 
Güllaç Tarifi

MALZEMESİ: 6 kişilik
1 litre süt
1/2 bardak şeker
1/2 kahve fincanı gülsuyu
1 bardak çekilmiş iç ceviz
6 yaprak iyi cins güllaç

HAZIRLANIŞI:
Güllaç yapraklarını bir tepsiye yerleştirdikten sonra, üzerlerine süt, şeker ve gülsuyunu birlikte dökün. Orta sıcaklıktaki ateşte, karıştırarak, el dayanacak kadar ısıtın, sonra ateşten alın. Güllaçları, teker teker ve süte batırarak sarmalısınız. Her yaprağın ortasına çekilmiş iç cevizi yerleştirdikten sonra, güllaçları, dört ucu birbirinin üzerine katlanacak şekilde ve bir bohça gibi sarın. Sonra derince bir tepsiye yerleştirin, artan şekerli sütü de üzerine döküp, yarım saat bekletin. Güllaç hazırdır. Ilık yendiği takdirde çok daha lezzetli olacağım unutmayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.